• Seminari: Per molts estius d’anar a pescar

  • Inici: Divendres, 18 juny 12:00
    Fi: Divendres, 18 juny 14:00
  • Carretera de Valldemossa, km 7,5, Espanya
  • A les 12 hores.

    En línia.

    La Mediterrània pateix una crisi ambiental de la qual no tothom és conscient. És una de les mars amb més sobrepesca del món i, com a conseqüència, de cada vegada hi ha menys peix; de fet, 8 de cada 10 poblacions estan en situació de sobrepesca. Això a banda, no podem obviar que la pesca és una font d’aliment, oci i de comerç molt important.

    Davant el creixement poblacional i l’increment del consum, cal defensar els nostres recursos, és a dir, garantir una pesca sostenible econòmicament i ecològicament. Així ho ha establert l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), segons la qual «la pesca il·legalno declarada i no reglamentadarepresenta la pèrdua d’11 a 26milionsde tones anuals de peix, amb els impactes econòmics i ecològicsque això implica».

    En aquest seminari en línia, veurem les mesures que podem adoptar per promoure la conservació i utilització sostenible dels oceans, mars i recursos marins; analitzarem els conceptes clau de la pesca il·legal no declarada, i també parlarem de les talles mínimes de cada espècie de peix i les seves característiques nutricionals. Procurarem fer una aproximació general al problema en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Pesca Il·legal (5 de juny) i del Dia Mundial dels Oceans (8 de juny), i amb relació a l’objectiu 14 dels ODS.

     

    Més informació