• #11F Dia de la Nina i la Dona en la Ciència

  • Inici: Dijous, 11 febrer 09:00
    Fi: Dijous, 11 febrer 20:00
  • Universitat de les Illes Balears, Carretera de Valldemossa, Palma, Espanya
  • Nacions Unides va proclamar el dia 11 de febrer Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència. Al llarg de la història, les dones i les nines han patit la discriminació per raons de gènere també en l’àmbit científic.

    En un any condicionat per la COVID-19 i en què no hem pogut organitzar activitats presencials que permetin reivindicar el paper de la dona en el món de la ciència, ho fem en format virtual.

    De manera voluntària, els departaments de la UIB ens han proposat científiques, dones que han influït i donat exemple, a contracorrent i en un entorn ple de dificultats i emperons. Aquest serà l’homenatge que farem enguany a la multitud de dones que són i seran sempre exemple de lluita per un món lliure d’estereotips, si més no, de gènere.

    Per tant, a través de les xarxes socials de la UIB llançarem deu vídeos centrats en deu investigadores, que ens parlen dels seus referents. A més, acollirem l’acte de presentació de la traducció al català d’un llibre de ciència-ficció feminista, Llengua materna, que tothom podrà seguir per Zoom.

     

    Més informació