• Tertúlia entorn al llibre «Llengua materna»

  • Inici: Dijous, 11 febrer 19:00
    Fi: Dijous, 11 febrer 20:00
  • Universitat de les Illes Balears, Carretera de Valldemossa, Palma, Espanya
  • Amb motiu del Dia de la Dona i la Nina en la Ciència, el dijous dia 11 de febrer, a les 19 h, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General acull una tertúlia sobre el llibre Llengua materna, de Suzette Haden Elgin.

    En línia.

    Llengua materna és una obra de ciència-ficció feminista que presenta una distopia en què s’han eliminat tots els drets a les dones. Els homes tenen la supremacia absoluta i les dones estan al seu servei com a traductores. Per poder sortir d’aquesta situació de submissió i abús, les dones lingüistes desenvoluparan una llengua pròpia, és a dir, una llengua feta per dones i per a dones, el làadan.

    Aquest és el primer llibre d’una trilogia que l’autora crea a partir de les conviccions que la llengua és una eina poderosa per impulsar el canvi social i que la ciència-ficció és un mitjà molt preuat per provar els canvis socials abans de fer-los realitat i poder veure, consegüentment, quins efectes poden tenir.

    En la tertúlia, es discutiran aspectes relacionats amb l’obra, la ciència-ficció, la llengua, el gènere i l’acadèmia, entre molts d’altres.

     

    Més informació