• Trivial matemàtic

  • Inici: Divendres, 13 març 13:30
    Fi: Divendres, 13 març 15:30
  • Edifici Anselm Turmeda, Son Espanyol, Espanya
  • El dia 14 de març és conegut com el Dia π (pi) i el novembre de 2019 la UNESCO el va reconèixer com el Dia Internacional de les Matemàtiques. Entre les activitats que tindran lloc aquest dia, l’Associació Nacional d’Estudiants de Matemàtiques (ANEM) organitza per a tot l’Estat el Concurs del Dia Pi 2020, que arriba a la UIB organitzat pels estudiants del Grau de Matemàtiques.

    Per poder participar en el concurs han de ser equips de fins a quatre membres i s’han d’apuntar a aquesta web. Hi poden participar estudiants de tots els graus i també professors (aquests darrers no optaran a premi). Els premis, que es concedeixen entre els concursants de tot l’Estat, són, per al primer grup classificat, la participació en un joc d’escapada (escape room) i llibres relacionats amb les matemàtiques, que podran triar lliurement i amb un valor màxim de 60 euros; el segon i el tercer grups rebran també llibres per valor de 80 i 60 euros, respectivament.

    El concurs s’organitza en tres proves. La primera consisteix en un exercici de càlcul mental i es farà a la sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda el dimecres dia 11, a les 12.30 hores, i el dijous dia 12, a les 13.30 hores. La segona és una partida de Trívial matemàtic, que es disputarà a la sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda el divendres 13, a partir de les 13.30 hores. La tercera prova consisteix en una olimpíada de problemes de matemàtiques, que es farà en línia el dissabte dia 14 i el diumenge dia 15.